Hodepinelidelser

Hodepine => Hodepineprat => Emne startet av: Trygve på 23.08.2010, 17:%i:1282575949

Tittel: Hvordan går det, folkens?
Skrevet av: Trygve23.08.2010, 17:%i:1282575949
Det har vært sommer (vel...) og mange har vel holdt på med sitt og dratt litt rundt.  Nå er det på tampen av sommer, og jeg lurer på hvordan de enkelte har hatt det i sommermånedene....?

For å snakke for egen del, så har jeg hatt et bra hode i sommer.  Desverre dukket en annen gammel plage opp igjen, noe som reduserte sommerens aktivitet og min generelle form en del.  Noe skal det liksom være.  Vel, det man ikke dør av, får man leve med...hehe.

Over til neste "taler"...:
:)
Tittel: Sv: Hvordan går det, folkens?
Skrevet av: Hanne23.08.2010, 17:%i:1282578869
Svarer for oss jeg, da. Selv om det ikke er jeg som har vondt hode, så angår det oss alle liksom...

Våren har vært bra, med kun få anfall i uka, som kuppes med oksygen (stort sett, ellers ble det litt smertestillende sprøyter med Ketorax - et morfinpreparat). Sommeren fortsatte like bra, helt til slutten av juli. Da sluttet oksygen å virke, og fort sluttet også sprøytene å virke. Med et anfall hver eller annenhver dag, så er det ikke så hyppige anfall, men de som kommer nå må behandles på sykehus. Heldigvis har vi fått til en fin avtale med intensivavdelingen og mottakelsen, men det er litt over middels pes å reise på sykehuset hver til annenhver dag. Høygravid kone og to små barn dilter med enn så lenge, det kan vi nok ikke i samme grad når Ludvik kommer om en måneds tid. Men, men, det ordner seg vel. Nevrologen hans jobber med å finne noe forebyggende også, og akkurat nå er han på opptrapping med et gammelt migrene-middel som vi har store forhåpninger til! Det MÅ virke. Vi skal jo ha hjemmefødsel her om kort tid...
Tittel: Sv: Hvordan går det, folkens?
Skrevet av: cesilia23.08.2010, 18:%i:1282582688
Jo takk, jeg har hatt en vanlig sommer "hode-messig" - endel av ferien skulle være bilferie for å få endel ting oppover til yngste som har flytta fra studenttilværelse til mini-leilighet, og det pleier ikke være min favoritt. Hodet slår seg lett vrangt pga stillesitting og uregelmessighet. Men iår gikk det faktisk ganske så fint, ikke mer anfall enn normalt hvilket vil si 1-2 migreneanfall pr uke. Og så en dags tid til å komme litt i vater igjen etterpå,da.. Så jeg har kost meg i sommer, og det har min kjære husbond gjort også, sier han:-)
Nå er det hverdager igjen, og jeg lærer litt hver dag om å mestre det å ha en kronisk lidelse. Det vanskeligste er jo å akseptere at den er der, og ikke være så inderlig redd for å få anfall - det "passer" jo aldri..! Men jeg øver på å ikke la meg bli så fortvila når jeg kjenner det er i anmarsj, heller si "ok, så blir dette en SÅNN dag - jeg får leve med det og ikke bruke uforholdsmessig mye krefter på å sloss MOT det".
Og så vet jeg jo at medisinene mine virker ganske bra hvis jeg kommer til i tide. Hjelper litt, det - høres fortvilende ut å måtte på sykehus flere ganger i uka! Inderlig lykke til med "nye, gamle" forebyggende!!
Tittel: Sv: Hvordan går det, folkens?
Skrevet av: Trygve23.08.2010, 21:%i:1282590761
Hanne, det var fryktelig leit å høre hva sommeren brakte hos dere.  All medfølelse!  Håper det kan ordne seg for både Pål og at Ludvik ankommer med glans! :)