Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Hanne

Sider: [1] 2
1
Clusterhodepine / Rune - spørsmål om "anti inflamatoric regime"
« på: 08.10.2011, 22:%i:1318107562 »
Jeg har så vidt hørt om det, og hadde tenkt å sette meg ned og lese mer om mengder og sånt. Men så kommer du, og da benytter jeg sjansen til å spørre deg...

D-vitamin er jo fettløselig, altså er det mulig bli forgiftet (i teorien). Vet du hva som er farene med evt. overdosering, og i hvilke mengder det er snakk om i så fall? Jeg lurer forsåvidt på det samme om magnesium og evt. andre vitaminer/mineraler i coctailen.

Vet Pål vurderer det sterkt, og som familiens sykepleier er det liksom en uskreven regel at jeg sjekker slike ting ;) Her slipper jeg kanskje litt lettere unna den oppgaven?

2
Trygdetips og -spørsmål / Stønader som er aktuelle for oss?
« på: 09.04.2011, 11:%i:1302341579 »
Jeg skriver oss, for både sykdommen til Pål og alt av familieliv er liksom et fellesprosjekt ;)

Pål har da kronisk cluster som har blitt så ille at han uføretrygdes. Vi har tre små barn (6, 4 og 1/2 år). Hverdagen hjemme hos oss er slik at Pål plutselig forsvinner inn i et anfall som tar all energi, og det kan ta fra 1/2 (sjelden) til 3-4 timer, normalt sett et sted mellom en og to timer. De to store barna klarer seg på et vis selv, selv om det ikke er optimalt. De finner ikke på noe bøll. Men likevel er det sånn at jeg står klar til "utrykning" om det skulle skjære seg, og er aldri langt fra dem. Babyen har såpass akutte behov enda at det er uaktuelt å la Pål være alene med ham.

Så til stønader. Grunnstønad er nok ikke så aktuelt, for vi har ikke store utgifter direkte knyttet til sykdommen. Medisiner fås med unntak av melatonin på blå resept, og vi har søknad inne hos HELFO for blå resept på denne også.

Så har jeg sett litt på hjelpestønad. Det innebærer jo f. eks. at jeg må hjelpe Pål i hverdagen med ting profesjonelle ellers ville ha gjort. Han klarer seg jo selv. Jeg trenger ikke vaske ham  :P Men han kan jo ikke fungere som pappa på egen hånd. Jeg, eller andre, må være enten til stede eller stand-by like ved. En tur i butikken alene med ungene er uaktuelt, likeså å hente de i barnehagen. De risikerer å bli sittende på en parkeringsplass eller busslomme til anfallet finner det for godt å gå over, og det er ikke særlig heldig. Han kjører korte strekninger alene, strekninger der han kan svinge til side nesten hvor som helst og stoppe til anfallet er over. Ellers må jeg kjøre. Alltid. Han trenger derfor følge til f. eks. nevrolog, eller dagligdagse avtaler som ikke er rett i nærheten. Noen som har god argumentasjon som gjør at vi kanskje kan få hanket inn hjelpestønad?

Er det andre stønader vi kan søke på?

3
Skravleforumet / Det er vår, snart er det sommer!
« på: 09.04.2011, 09:%i:1302335259 »
Hvordan går det med dere alle? Nyter dere våren, eller blir det for mye lys så det gir dårlige dager?

Her i huset er det som før med hodet til Pål, forsøker ut en ny medisinmix nå uten overbevisende resultater så langt. Men, men, sånn er det nå. Uføresøknaden er til behandling, det blir nok egentlig litt godt for oss alle å få en endelig avklaring på hvordan livet blir framover.

Ellers koser vi oss med barn om dagen. Martine (6) og Petter (4) er i barnehagen bare tre dager i uka, så vi har mye familietid selv om det er dårlige timer for Pål ganske ofte. Ludvik har rukket å bli et halvt år, og er fremdeles en rolig og blid liten (eh, stor) bollebaby. Og så skal man se på det positive: Pål får massemasse tid sammen med ham, så han er ikke like mammadalt som de to andre har vært, pappa er også superkul og god!

Vi har noen praktiske utfordringer i hverdagen, blant annet at Pål aldri får vært alene med babyen. Anfall og pass av baby er ikke forenelig. Og når det gjelder de andre ungene, så må jeg til enhver tid befinne meg ganske nærme hjemme eller så må vi skaffe "barnevakt" til dem alle. Hm, lager egen tråd om det.

4
Skravleforumet / Godt nyttår alle sammen!
« på: 01.01.2011, 01:%i:1293840294 »
Hilsen fra oss alle fem her.

5
Skravleforumet / Julekort til dere!
« på: 22.12.2010, 00:%i:1292973117 »
Her er årets julekort fra oss! God jul til dere alle!!!


6
Informasjon fra administrator / Endring i registreringen
« på: 27.11.2010, 21:%i:1290889758 »
De siste dagene har det registrert seg fryktelig mange brukere med rare bokstav- og tallkombinasjoner og merkelige mailadresser. Det er tydelig et rush av spam-registreringer, og ofte kan slike brukere spamme fora med reklame eller porno eller andre ting vi gjerne vil slippe. Så inntil videre må vi i admin nå manuelt godkjenne brukere som registrerer seg. Vi vil også slette rare brukere.

7
Skravleforumet / Snart blir vi fem!
« på: 15.09.2010, 09:%i:1284534256 »
Ja, tenk på det. Etter et laaaangt svangerskap med mye sykdom for de to voksne i familien er det nå snart fødsel. En uke til termin i dag - og alt er gjort klart til en fredelig fødsel her hjemme i kjellerstua. I fødebasseng foran peisen. Ville bare dele med dere, vi gleder oss sånn...

Ingen tegn til at lille Ludvik vil ut med det aller, aller første, men plutselig er han her  ;D

8
Skravleforumet / Nykommerkonkurranse!
« på: 26.08.2010, 22:%i:1282855399 »
Det har skjedd en liten glipp her, vi trodde det var laget en egen tråd for vår nykommerkonkurranse. Bedre sent enn aldri! Det er altså slik at de som har registrert seg etter 28/4 er med i konkurransen om de ti første til ti innlegg! På de ti vanker en bitteliten premie, og heder og ære i denne tråden  ;D

9
Informasjon fra administrator / Beklager litt lite aktivitet om dagen
« på: 06.08.2010, 23:%i:1281129281 »
Pål og jeg er dessverre ganske opptatt om dagen, fire turer på intensiven for behandling de siste to ukene. Det tar bort tid og krefter fra livet på internett. Kommer sterkere tilbake når ting roer seg litt.

10
Skravleforumet / Endelig kom sommeren hit også!
« på: 19.05.2010, 19:%i:1274291063 »
Her har et vært vinter lenge. Den siste snøen forsvant fra hagen 1. mai, men etter det har det snødd flere ganger. Det har innimellom vært sol og fint, men en skarp snert i lufta har latt oss huske at det er tiiiidlig vår enda her ved Mjøsas vestbredd. Men i dag - litt utpå dagen - kom sommeren. Ungene har løpt nakne på verandaen, vi har syklet i skolegården, spist is og kost oss. Herlig.

11
Informasjon fra administrator / Noen endringer og nye underforum
« på: 14.04.2010, 22:%i:1271276040 »
Vi er stadig i utvikling, og tar gjerne imot tips fra dere alle

Nå er forumet som het "Forskning" omdøpt til "Nyttig" (har noen bedre forslag, kast de ut!!!) og inneholder to nye kategorier: Trygdetips- og spørsmål, og Min historie.

Moro at det har kommet til så mange nye som skriver innlegg!

12
Jeg er gravid, og fryktelig kvalm, jeg står på medisiner for å holde meg utenfor sykehuset ;) Men jeg er fortsatt kvalm, og i det siste har jeg vært plaget med hodepine. Ikke voldsom, men plagsom vedvarende hodepine hver ettermiddag og kveld. Paracet hjelper, men har ikke lyst til å ta det hver dag, liksom. Og jeg har oppdaget det jeg tror er årsaken: For å holde kvalmen i sjakk (tror det er årsaken) biter jeg tennne hardt sammen store deler av dagen. Ikke smart, og jeg jobber med å bli det bevisst.

Jeg masserer tinninger, øreflipper og området mellom tommel- og pekefinger. Det hjelper litt. Om jeg kjenner jeg er spent i nakke/skuldre driver jeg avspenningsøvelser. Men av og til har det "satt seg" så godt at dette ikke hjelper i det hele tatt.

Så: Er det noen som har oppdaget andre smarte triks for å få bukt med spennningshodepine?

13
Informasjon fra administrator / Om ulovlige substanser
« på: 10.03.2010, 17:%i:1268238484 »
Først vil jeg presisere at dette ikke er en reaksjon på allerede postede innlegg. Dette har vært en sak inne på adminforumet siden oppstarten. Men så til saken:

Etter lang tids erfaring fra andre hodepineforum vet vi at diskusjoner rundt ulovlige substanser er noe som kommer opp fra tid til annen. Hodepinelidelser ønsker å være et seriøst forum som følger norsk lov, og vi henstiller derfor medlemmene våre til å respektere følgende:

* Forskningsartikler om bruk av det som i dag er ulovlige substanser tillates, også en generell diskusjon rundt dette.
* Oppfordring til bruk av ulovlige substanser tillates ikke.
* Beskrivelse av bruk, hvordan man finner/skaffer seg ulovlige substanser tillates ikke.
* Personlige erfaringer om bruk og virkning tillates ikke delt.

Brudd på disse punktene vil føre til advarsel og fjerning av aktuelle innlegg. Gjentatte brudd vil føre til utestengelse.


14
Informasjon fra administrator / Nytt forum
« på: 07.03.2010, 18:%i:1267981772 »
Forskning - forskningsartikler er nå på plass! Takk til Zoomer som kom med ideen.

15
Informasjon fra administrator / Vi ønsker Zoomer velkommen som admin!
« på: 06.03.2010, 23:%i:1267915512 »
Zoomer har takket ja til å bli med som admin! Det er vi glad for, det er en kjemperessurs for oss alle. Velkommen!

Sider: [1] 2